Skip to main content

Aineisto-ohjeet #

Aineisto-ohjeet #

Aineisto-ohjeet sisältävät tyypillisimmät markkinoinnin ja viestinnän materiaalit. Kaikissa aineistoissa noudatetaan brändi-ilmettä, joka koostuu määritellystä kuvamaailmasta, väreistä, typografista ja liikemerkin muodosta. Aineistot tilataan aineistopankkimme M-boksin kautta ja toteutetaan yleisimmin Adoben ohjelmilla tai M-boksin publishing puolella, jonne pääset täältä. Painotuotteet painetaan yhteistyökumppaneidemme toimesta mm. Granossa tai Editassa.

Muistathan #

Printtiaineistot #

Juliste #

Julisteissa käytämme taustalla valokuvaa, joka täyttää koko pinnan tai muotoa elävöittämässä pintaa ohjeiston mukaisesti. Tekstin tulee julisteessa olla nopeasti luettava. Toimistojen julisteen koko on 700x1000 mm, 5 mm leikkuuvaroin. Varmista, että julisteen kuvamateriaalin resoluutio on vähintään 150 dpi.Lataa M-boksista , Opens in a new window

Lehti-ilmoitukset ja advertoriaalit #

Lehti-ilmoituksissa on pääsääntöisesti selkeäteemainen mainosmateriaali tai aihetta enemmän avaava lehden toimituksellista sisältöä muistuttava advertoriaali. Kuvien resoluutiona käytetään 300 dpi. Sanomalehtiin riittää 200 dpi.

Tekstin väri sanomalehti-ilmoituksissa on poikkeuksellisesti musta eikä tummansininen. Sanomalehti-ilmoitukset eivät vaadi leikkuuvaroja, mutta aikakauslehtien aineistoissa tulee tyypillisesti olla 5 mm leikkuuvarat mukana.

Aineiston PDF exportoinnissa kannattaa aina käyttää medioiden sivuilta ladattavia väriprofiileja. Jos ei ole tiedossa ja ladattuna profiilia, voi käyttää väriexportoinnissa esim. päällystetylle paperille suositeltua FOGRA 39 -profiilia tai päällystämättömälle paperille suositeltua FOGRA 29 -väriprofiilia. Sanomalehti-ilmoituksiin käy esim. ISOnewspaper26v4.

Suosittelemme seuraavia pistekokoja paljon tekstiä sisältäviin lehti-iilmoituksiin:

Otsikko LähiTapiola Sans Extrabold 36/36 pt, välistys -10
Ingressi LähiTapiola Sans regular 14/16 pt
Leipäteksti LähiTapiola Sans regular 8.5/10.5 pt
Väliotsikko LähiTapiola Sans extrabold 10.5/10.5 pt
Nosto LähiTapiola Sans extrabold 14/16
Disclaimer/palveluntarjoajat LähiTapiola Sans regular 7/8.5 pt

Jos ilmoituksessa on vain vähän tekstiä, kannattaa pistekokoja suurentaa, huomioiden kuitenkin riittävän kontrastieron eri tekstityylien välillä saavutettavuuden takaamiseksi.Lataa M-boksista , Opens in a new window

Muut painotuotteet #

Tuoteselosteiden, lomakkeiden ja raporttien taittotyöt tilataan Editalta aineistopalvelun kautta. Aineistoissa noudatetaan LähiTapiolan brändi-ilmettä, joka koostuu määritellystä kuvamaailmasta, väreistä, typografista ja liikemerkin muodosta.

Digitaaliset aineistot #

Bannerimainonta #

Päävärinä bannereissa käytetään Elämänturva sinistä ja lisävärejä käytetään lähinnä painikkeissa. Tekstityyppinä käytetään LähiTapiola Sans ExtraBoldia ja painikkeessa LähiTapiola Sans Semiboldia. Tekstien minimikoot ovat buttoneissa 14 pt. Muun otsikkotason tekstin minimikoko 20 pt.

Bannerimainonnan eli verkkomainosten tyypillisimmät koot ovat paraatibannerit 980x400 pikseliä (alle 120 kt) ja 300x300 (alle 80 kt). Koot ja kilotavurajoitukset ovat kuitenkin mediakohtaisia, ja kokoja on todellisuudessa jopa kymmeniä erilaisia. Mainosbannereiden koko ei rajoitu pelkästään pikseleihin vaan myös tiedoston kokoon nopean latautumisen takaamiseksi. Resoluutio verkkoaineistoissa on aina 72 dpi. Lopulliset bannerit tulee olla sRGB-väreissä. Tallennusmuotona on jpg, png tai gif.Lataa M-boksista , Opens in a new window

Lyyti #

Lyytiä käytetään ensisijaisesti tapahtumakutsujen lähetykseen. Kuvituksena käytetään valokuvaa tai ikonikuvituksia, tarpeen mukaan valokuvan päälle voi lisätä lyhyen huomiotekstin keskitetysti. LähiTapiola Sans Extraboldilla. Lyytin kuvakoko on 800x200 px tai 800x300 px (alle 200 kt).


Lataa M-boksista , Opens in a new window

Lähitapiola.fi #

Lahitapiola.fi sivuston valokuvien päälle ei tule sijoittaa tekstiä tai leimoja, koska kuvat rajautuvat eri laitteilla eri tavoin. Suosittelemme myös kuvassa tärkeimmän asian, sijoittamista kuvan keskelle näkyvyyden varmistamiseksi eri laitteilla. Yleisimmät kuvakoot verkkosivuilla ovat 1944x837 px ja Hero-kuva 2000x750 px (max 250 kt) tiedostomuotona jpg tai png. Hero-kuvan päälle tulee järjestelmästä tekstiä, joko valkoisella tai sinisellä, varmistathan siis riittävän kontrastin kuvan ja tekstin välillä. Etusivun nostokuvat ovat kokoa 600x 600 px ja niiden päällä on 20 % tummennus mustalla.

Sivuston personoinnit tehdään Targetilla, jonka kuvakoot ovat 2000x750 px ja 858x628 px.

Sivustolle liitettävät saavutettavat pdf raportit ja katsaukset tilataan aineistopalvelusta. Ohjeet aineistopalveluun löytyvät intrasta.

Lataa M-boksista , Opens in a new window

Sosiaalinen media #

Sosiaalisessa mediassa käytetään valokuvaa, videokuvaa ja ikonikuvituksia ilman yritystunnusta. Valokuvassa ja videokuvassa haluamme näyttää otteita aidosta elämästä̈, johon katsojan on helppo samaistua. Olemme aitoja ja helposti lähestyttäviä. (ks. lisää visuaalisuudesta 7. Valokuva ja 8. Videokuva ja liike) Valokuvan tai videon päällä olevassa tekstiä käytetään keskitetysti ensisijaisesti LähiTapiola Sans Extraboldilla, saavutettavuuden parantamiseksi tekstin alla voidaan käyttää värillistä palkkia. Tuotealueiden ikoneja voidaan käyttää postauksissa pienenä osana. Noudatathan alla olevia esimerkki malleja.

Huomioithan sosiaalisen median visuaalisuutta suunnitellessa oletko tekemässä mainontaa vai orgaanista sisältöä, näissä saattavat päteä eri sisällölliset vaatimukset tai kuvakoot sisällöille. Tarkistathan aina viimeisimmät kuvakoot aina kanavan omilta sivuilta.

Facebook Feed -esimerkit #
Instagram Feed ja Story -esimerkit #


Twitter-esimerkkejä #


Lataa M-boksista , Opens in a new window

Sähköpostin allekirjoitusbanneri #

Sähköpostin allekirjoitusbannerit koostuvat pääsääntöisesti valokuvasta, väripohjasta ja lyhyestä tekstistä ja yritystunnuksesta. Bannerin koko on 600x250 px tai 600x200 px (alle 200 kt), jpg muodossa. Huomaathan juridiset rajoitteet sähköposti allekirjoitusbannereissa, esimerkiksi tuotteita tai palveluja ei saa markkinoida sähköpostin allekirjoitusbannereissa.


Lataa M-boksista , Opens in a new window

Muistathan myös harkita tarkoin, onko tarpeen käyttää allekirjoitusbanneria. Älä liitä allekirjoitusbanneria, kun haluat varmistaa, ettei viesti mene vastaanottajan roskapostiin.

Sähköpostimarkkinointi #

Sähköpostien kuvituksena käytetään valokuvaa ja ikonikuvituksia, tarpeen mukaan valokuvan päälle voi lisätä kampanjaan liittyvän leiman, tunnisteen tai lyhyen huomiotekstin LähiTapiola Sans Extraboldilla.

LähiTapiolan sähköpostijärjestelmät käyttävät pääkuvassa ensisijaisesti kokoa 600x300 px, mutta kuvan korkeus voi todellisuudessa olla 100-600 px. Nosto-osion kuvakoko on vakioitu 240x240 px. Kuvat on pidettävä tiedostokooltaan alle 100 kt , jotta sähköpostit latautuvat vastaanottajalla sujuvasti. Kuvat tallennetaan jpg tai png muodossa. Kulmiltaan pyöreän painikkeen väri on ensisijaisesti elämänturvasininen ja teksti LähiTapiola Semibold koossa 18 pt.

Huomioithan sähköpostimarkkinoinnissa juridiset rajoitukset. Asiakkuus ei saa paljastua kirjeen teksteissä eikä tuotteita tai palveluita saa markkinoida ilman asiakkaan antamaa markkinointilupaa.Lataa M-boksista , Opens in a new window

Työ- ja toimistomateriaalit #

PowerPoint #

PowerPontissa noudatetaan brändi-ilmettä, joka koostuu määritellystä kuvamaailmasta, väreistä ja liikemerkin muodosta. Valmiit brändi-ilmeen mukaiset esityspohjat löydät Powerpointin Esityspohjat valikosta kolmella eri kielellä (suomi, ruotsi, englanti). Powerpoint-pohjia on monenlaiseen tarpeeseen aina pelkistä teksti-pohjista muodollisiin kuvapohjiin.Käytäthän esityksissäsi LähiTapiolan omia valokuvia.

Katso tarkempi ohjeistus Powerpoint-pohjista Intrasta. , Opens in a new window

Toimistomateriaalit #

Tyypillisimmät toimistomateriaalit ovat A4-telineeseen laitettava tuotetta tai palvelua esittelevä “pöytäpuhuja”. Asiakkaille jaettavana materiaalina toimii usein 2-puoleinen A5-kokoinen flyer tai 4-sivuinen A5-kokoinen esite.


Lataa M-boksista , Opens in a new window

Toimistoteippaukset #

Teippauksissa noudatetaan ensisijaisesti LähiTapiolan brändi-ilmettä, joka koostu väreistä ja liikemerkin muodosta. Teippausaineisto tilataan M-boksista. Liitä mukaan ikkunamitat ja valokuvat.

Suosittelemme sisäänkäyntioven jättämistä ilman muototeippauksista, sillä siihen tulee yleensä kiinnitettäväksi aukioloajat, tiedotteita sekä yhteistyökumppaneiden tarroja.

Toimistoteippauksena voi myös käyttää sinistä alanauhaa, jos se sopii rakennukseen paremmin kuin muodot. Tämän vaihtoehdon voi tehdä ilman ikkunoiden tarkempaa mittausta, sillä se toteutetaan varastoteippimateriaalista ja esim. m-boksista ladattavan valkoisen logoaineiston avulla. Suositeltava teippi: ORACAL 551, väri 506. Korkeus esim. 250 mm.
Mainosnäytöt #

Mainosnäytöt jotka sijaitsevat toimistolla tai sen ulkopuolella käytetään still-kuvaa (jpg) tai liikkuvaa kuvaa (mp4 tai mov). Mainosnäytöillä käytettävät valokuvat voivat täyttää koko pinnan tai olla muodon sisällä.

Koot toimistojen mainosnäytöillä olevissa aineistoissa yleisin vaakamallinen 1920x1080 sekä harvemmin pystymallinen 1080x1920. Upton:n järjestelmässä on mallipohjia, jossa pystyy käyttäjätunnuksilla luomaan sisältöä omille näytöilleen.Lataa M-boksista , Opens in a new window

Valomainokset ja markiisit #

Imagon on valtakunnallinen valomainostoimittajamme, jonka kanssa on määritelty eri tarkoituksiin parhaiten sopivat valomainoslaitteet (esim. irtokirjain- tai koteloversio). Imagonissa osataan myös ottaa kantaa siihen, että kannattaako kohteessa käyttää valkoista vai sinistä valomainosta, sijoituspaikan taustaväri huomioiden.

Toimiston ulkoisen näkyvyyden parantamiseksi on mahdollisuus käyttää myös liikemerkin muotoisia mainoksia.

Tarpeen mukaan toimistoille voidaan Imagonin toimesta asentaa myös ikkunamarkiisit, sävy on Hopean Harmaa 314 941. Valmistaja Sattler ja maahantuoja Apollo-Kaihdin.Tapahtumat ja ulkomainonta #

Laitamainokset #

Logollisen laitamainoksen väritaustalla ja negalogolla voi tehdä M-boksin Publishing-puolella.

Liikelahjat #

Suosittelemme liikelahjoja tilatessa LähiTapiolan valtakunnallisia kumppaneita. Lisätietoa löydät intrasta

Roll-upit ja tapahtumamateriaalit #

Roll-upit ovat korkeita ja kapeita telineessä olevia mainosmateriaaleja, joita käytetään erityisesti tapahtumissa. Tilatessa Marrowilta yleisin koko on 856x2306 mm. Tekstit tulee konvertoida aineistoissa poluiksi. Huomioithan että materiaaliine ei tule leikkuuvaroja, mutta alareunaan tulee 300 mm korkea alue, joka jää mekanismin sisälle, eli sille alueelle ei tule sijoittaa kuvia tai tekstiä.

Mikäli et löydä valmiina tapahtumaan sopivaa aineistoa kuten messuseinää, lipukelaatikoita jne. voi räätälöidyn aineiston tilata M-boksista. Valmis tuote tilataan P2P hankintajärjestelmän kautta, lisätietoja löydät intrasta.


Ulkomainonta #

Räätälöity aineisto isoihin mainosnäyttöihin ja kulkuneuvoihin tilataan M-boksista. Aineistoissa noudatetaan LähiTapiolan brändi-ilmettä, joka koostuu määritellystä kuvamaailmasta, väreistä, typografista ja liikemerkin muodosta.

Edit